maanantai 23. marraskuuta 2015

Eroon varastosta ja minimit pieneksi - liikelahja-alan murros


Ei ole vielä montaa vuotta siitä, kun Kiina-ilmiö iski Suomeen. Kiinan markkinat avasivat suomalaisille yrityksille aivan uusia mahdollisuuksia. Lippalakki maksoi brodeerattuna euron kappale jos niitä tilasi 5000kpl. Monilla firmoilla oli oma varasto logolla merkattuja tekstiilejä varten. Silloin ostettiin halvalla ja paljon. Monella yrityksellä on varmaan tälläkin hetkellä vanhaa varastoa kiinalippistä ja t-paitaa. Tässä yhtälössä isot liikelahjatalot menestyivät. Heillä oli osaamista idän kauppaan ja rahaa joilla rahoittaa asiakkaiden suuriakin tilauksia. Kauppa kävi kuumana.





Tänä päivänä monilla yrityksillä on ongelma. Mitä tehdä vuosia vanhoille lippalakeille joita on varastossa vielä 2788 kappaletta. Ne makaavat haalistuneena vanhalla logolla kuljetusosaston siivouskomerossa. Olisi kiva saada välillä vähän jotakin uutta sen sijaan, että jakaisi asiakkaille jo kolmannen kerran samaa lippalakkia ja t-paitaa jotka päätyvät kuitenkin puutöihin mökille.



Tavaraliikenne on nykyään monen asiakkaan toiveissa enimmäkseen pientä ja liikelahjatalojen on pitänyt mukautua tähän tarpeeseen. Asiakkaita on osattava palvella joustavasti ja on oltava valmiina toimittamaan pieniä määriä kerralla paljon useammin kuin ennen. Tilanne on monelle uusi ja siihen saattaa olla vaikeaa sopeutua. 



Satakunnan Brändituote vastaa näihin haasteisiin. Olemme toteuttaneet palvelukonseptin, jossa asiakkaalle tehdään silkkipainettuja siirtokuvalogoja meidän varastoomme. Asiakas saa merkkauksen hinnoittelussa massaedun ja sen jälkeen voi tilata pieniä määriä tuotteita. On siis mahdollista tilata vaikka 2 takkia, 5 pipoa, pari kravattia ja muutama t-paita logopainettuna. Yhdellä kerralla. 


Silkkipainettu siirtokuva on hyvin tekninen ratkaisu. Sen takia kutsumme sitä tekniseksi siirtokuvaksi. Painoväriin sekoitetaan eräänlaista liimaa joka tekee kuvasta elastisen. Sen ominaisuudet sopivat erinomaisesti esimerkiksi tekniseen t-paitaan jossa on paljon elastaania. Kuva venyy kankaan mukana. Se ei enää murru niin kuin vanhat siirtokuvat. Myös painotyö on yksittäiskappaleiden painamista käsityönä kuumaprässillä. Tämä mahdollistaa pienten määrien valmistamisen nopealla aikataululla. Lopputulos on erittäin kestävä ja pitkäikäinen. 



Tekninen siirtokuva on myös hyvin monikäyttöinen. Sitä voi käyttää miltei missä tahansa kankaassa joka on pinnaltaan kohtuullisen sileä. Kuvaa on painettu reppuihin, kravatteihin, takkeihin, pipoihin, läppärilaukkuihin yms. Sen erinomainen tarkkuus luo myös mahdollisuuden toteuttaa hyvin pieniä ja tarkkoja yksityiskohtia, mikä esimerkiksi brodeeraamalla on teknisesti hyvin haastavaa. 

Materiaalimalleja on nähtävillä Nortamonkadun showroomissa ja lisätietoa siirtokuvan ominaisuuksista saa meiltä. Kysy tarjous ja ota uuden ajan palvelukonsepti käyttöösi.

SB







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti